Äppelfesten

Äppelfesten med författarbesök av Lotte Vikléa

Äppelfesten arrangeras 28 maj och då ger vi extra uppmärksamhet åt de som läser eller kommunicerar på andra sätt. Du får testa på digitala aktiviteter, lyssna till sagostund med TAKK och lära dig eller dela med dig av tecken som är bra och roliga att kunna. På Äppelfesten får du också träffa författaren Lotte Vikléa, som bland annat har skrivit böckerna om Lea Lejontämjare.

 

Varför heter det Äppelfesten?

På biblioteket finns Äppelhyllan. Det är hyllan för olika sätt att läsa. Här finns taktila böcker, böcker med teckenspråk eller TAKK (Tecken som Alternativ eller Kompletterande Kommunikation). På stadsbiblioteket hittar du den under äppelträdet på barnavdelningen.

 

11.00 – 15.00 Utställning med TAKK-tecken, böcker och pyssel

Lär dig några TAKK-tecken. Titta på utställningen om äppelhyllan och olika sätt att läsa, och skapa din egna taktila berättelse vid pysselbordet.

 

12.00 – 12.45 Författarsamtal med Lotte Vikléa i Café Birger

Hör Lotta berätta om sina böcker om Lea Lejontämjare.

 

13.30 och 14.30 TAKK - Sagostund i Bilderboksrummet

Välkommen till sagostund för barn mellan 3 och 6 år, eller barn i andra åldrar som vill ha tydliggörande kommunikation. Vi kommer att läsa ur bilderböcker som är skrivna för barn 3-6 år. Under högläsningen använder vi TAKK (Tecken som Alternativ eller Kompletterande Kommunikation). Detta underlättar förståelsen och främjar språkutvecklingen.

 

13.00 – 15.00 Green screen i Kulan

Testa gå in i en fantasivärld. Green screen är en grön duk. När du står framför den ser det ut som att du är i en bild. Till exempel simmandes i havet med sköldpaddor eller ridandes på en dinosaurie.