Örkelljunga bibliotek blir snart meröppet!

Alla installationer är klara och i början av september kommer alla över 18 år kunna ansöka om att bli meröppetanvändare.

Att vara meröppetanvändare innebär att du kan använda biblioteket även då det inte finns personal på plats, från kl. 8.00 till kl. 22.00 alla dagar. Du kan till exempel läsa tidningar, hämta och låna dina reservationer och studera eller använda bibliotekets publika datorer. Under meröppettid måste du kunna göra dina ärenden själv, även om det kan finnas personal i lokalen.

Under sommaren har vi haft en test-period och med start i början av september kommer alla över 18 år kunna ansöka om att bli meröppetanvändare. Du måste ha giltigt bibliotekskort med PIN-kod, ha gått en obligatorisk introduktion och skrivit på ett avtal. När personalen har registrera dig som meröppetanvändare kommer du in med ditt bibliotekskort och PIN-kod, via den nya kortläsaren vid entrédörren. Mer information om startdatum kommer inom kort.

Är du inte meröppetanvändare är du välkommen under bemannade öppettider.

Bemannade öppettider 2020

Måndag 10.00-18.00
Tisdag 10.00-18.00
Onsdag 10.00-18.00
Torsdag 12.00-18.00
Fredag 10.00-17.00
Lördag 10.00-13.00

Bakgrund

I slutet av november 2019 beslutade Kommunfullmäktige att Örkelljunga bibliotek ska bli meröppet under 2020.

Under våren har en olika installationer gjorts för att möjliggöra meröppet. Till exempel har biblioteket fått en ny entrédörr, belysning har anpassats och kortläsare har installerats.

Välkommen till ett meröppet bibliotek i höst!

Taggar:

den 24 juni 2020