Från 3 maj är det öppet för besök i hela stadsbiblioteket

Från 3 maj och framåt är det åter igen möjligt att gå runt i biblioteket och låna själv från hyllorna. Biblioteket är dock ingen mötesplats just nu och det är fortsatt korta ärenden som gäller. Från maj till augusti gäller även särskilda öppettider som du kan läsa nedan.

Anders Ebefeldt, Studio-e

Aktuell info från 3 maj

Sedan februari har stadsbiblioteket i Landskrona varit öppet för ett begränsat antal besökare, max åtta personer samtidigt. Det är bara entrén och DigidelCenter som har varit öppet för korta ärenden.

Från och med den 3 maj öppnar hela stadsbiblioteket upp igen, men bara för korta ärenden och max 15 besökare samtidigt.

Från 3 maj t.o.m. augusti gäller även särskilda öppettider, se nedan.

Följande gäller från 3 maj

Just nu är biblioteken inte en mötesplats. Biblioteken är öppna men med flera begränsningar. Vi har inga studie- eller sittplatser, öppettiderna är minskade och du får vara på biblioteket i max 30 minuter. Detta för att minska risken för smittspridning av covid-19.

• Max 15 personer kan vistas i biblioteket samtidigt. Kö utomhus kan uppstå.
  • Du kan bara låna, lämna och göra kortare datorärenden.
  • Gör gärna korta besök.
  • Max 30 min/besök.
  • Håll avstånd. Använd gärna självservice-funktioner som sökdator och utlåningsmaskiner om du har möjlighet.
  • På stadsbiblioteket är bokinkastet öppet dygnet runt.

Beslut om rådande restriktioner och servicenivå med anledning av pandemin fattas löpande i samråd med Landskrona stads krisledningsgrupp. Vid frågor kontakta stadsbiblioteket@landskrona.se.

DigidelCenter

Du som har behov av att göra kortare ärenden på dator har möjlighet att komma till biblioteket. Max 30 min vid datorn.

Landskronas DigidelCenter finns på bibliotekets ovanvåning i anslutning till informationsdisken. På grund av pandemin och rekommendationen att hålla avstånd är fyra av centrets åtta datorer tillgängliga.

Personalen har begränsad möjlighet att handleda och hjälpa till på grund av den rådande situationen med Covid-19. Du kan också bli hänvisad till stadens e-tjänster eller din handläggare hos ansvarig myndighet.

Utskrifter och kopior kostar 3 kr/a4-sida.

Utökad service - hemleverans och take away

Är du i riskgrupp och har svårt att ta dig till biblioteket för tillfället? Nu erbjuds alla låntagare över 70 år samt personer i riskgrupper hemleverans eller avhämtning av böcker i Landskrona, Glumslöv eller Häljarp. För mer information läs här.

Biblioteket hemifrån

Bibliotekets e-tjänster är tillgängliga hemifrån dygnet runt.

Läs och lyssna digitalt

Låna strömmande film

Digitala tidningar via PressReader

Öppettider fr.o.m. 3 maj

Landskrona stadsbibliotek:

Måndag: 10.00 - 15.00

Tisdag, onsdag: 13.00 - 18.00

Torsdag, fredag: 10.00 - 15.00

Lördag: 10.00 - 13.00

Glumslövs bibliotek:

Måndag: 16.30 - 19.00
Tisdag:  15.00 - 17.00
Torsdag: 15.00 - 17.00

Meröppet i Glumslöv:
Mån-fre: 18 - 22
Lör-sön: 8 -16

På Glumslövs bibliotek får max fyra personer vistas samtidigt.

Häljarps bibliotek:
Måndag: 15.45 - 18.45
Onsdag: 15.00 - 17.00
Fredag: 10.00 - 12.00

På Häljarps bibliotek får max fyra personer vistas samtidigt.

Vens bibliotek:

Måndag: 15.00 - 18.00

På Vens bibliotek får max två personer vistas samtidigt.

Frågor och information
Telefon Reception: 0418-473500