Bibliotekssystemet har varit ur funktion på grund av hackerattack

– inga tecken på att personuppgifter skulle vara läckta

Mellan den 23 juni och 2 juli så gick det inte att reservera och låna om böcker eller att använda bibliotekets övriga tjänster.
Det berodde på att Axiell som är leverantör av vårt bibliotekssystem utsattes för en hackerattack, en så kallad ransomware-attack.
Omedelbara säkerhetsåtgärder vidtogs och systemet stängdes ner.

Våra besökares säkerhet är vår högsta prioritet.

Axiells undersökningar visar inga som helst spår på att våra besökares personuppgifter eller andra uppgifter skulle ha läckt ut i attacken.
Uppgifter avseende personer med skyddade personuppgifter har inte funnits i systemet.
Vi beklagar att våra digitala tjänster varit otillgängliga under denna tid.

Kommunen tillsammans med Axiell kommer att fortsätta undersöka effekterna av attacken, se till så att du kan använda våra digitala bibliotekstjänster utan problem och göra allt vad vi kan för att något liknande inte ska ske igen.

Vi håller dig uppdaterad på bibliotekets och Svalövs kommuns webbplats.

Har du frågor är du välkommen att ta kontakt med oss enligt adresserna nedan.

Kontaktuppgifter biblioteken i Svalövs kommun:
biblioteket@svalov.se

Dataskyddsombud för Svalövs kommun:
dataskyddsombud@svalov.se

Kontaktuppgifter Familjen Helsingborgs bibliotek:
kontakt@bibliotekfh.se