Lära

Lägg det digitala pusslet hos oss!

tre men som sitter framför en bärbardator och skrattar.

Vi hjälper dig som är ny på digitala tjänster och verktyg att komma igång. Lär dig hantera en smartphone, hur du tar hand om din ekonomi på nätet, gör ärenden och använder olika e-tjänster. Om du vill kan vi också berätta om VR (virtuell verklighet) och AR (förstärkt verklighet) och andra digitala verktyg som du kan ha nytta av. Vi erbjuder inspiration och kunskap för alla, nybörjare och erfarna.

Internet? Vad är det och hur gör man?

Är du nyfiken på Internet och vad du kan ha för nytta av det? Vi förklarar och visar dig vad du behöver för att komma igång och vad du kan ha för nytta av nätet. Hos oss kan du också lära dig hantera e-post, sociala medier och mycket mer.

Smarta enheter

Smarta enheter gör vardagen enklare – och är enkla att komma igång med. Med en smart telefon eller surfplatta kan du göra bankärenden, fotografera (den bästa kameran är den man har med sig), hålla kontakten med familj och vänner, planera inköp och mycket mer. 

Felsökning och problem

Krånglar din dator eller telefon? Får du upp nya frågor och meddelande eller fungerar det inte som du är van vid? Ta med din enhet hit, så tittar vi på problemet och löser det efter bästa förmåga.

Boka en bibliotekarie

Är det något speciellt som du skulle vilja ha hjälp med kan du boka en timmes individuell handledning med en bibliotekarier. Du är tvungen att boka tid i förväg, vilket du kan göra via detta formuläret här på vår hemsida. Beskriv ditt ärende så utförligt det går så vi kan förbereda oss och hjälpa dig på bästa sätt!