Låna

Oavsett om du vill göra ärenden på en vanlig dator, skapa film, läsa tidningar, surfa på läsplatta, eller rädda dina gamla diabilder så har vi utrustningen på Digidel.

flera skrivbord med datorskärmar, krukor och lampor på.

Datorer

Här finns totalt 27 datorer att låna. Några arbetsplatser är höj- och sänkbara. Datorerna har de vanligaste programmen, till exempel Microsoft officepaketet. Datorerna går utmärkt att använda för att skriva, skicka e-post, surfa, läsa nyheter och göra bankärenden med mera.

Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer eller personnumer och PIN-kod, och får 60 minuter vid datorn. Det finns även 4 snabbdatorer som du kan använda i 15 minuter utan att ha ett bibliotekskort.

Det går bra att låna utrustningen på plats! Vi har ingen utrustning för hemlån.

Extra kraftfulla datorer

Du kanske redan är igång med ditt projekt eller har en idé på gång? Med datorerna i det kreativa rummet kan du släppa lös din kreativitet på riktigt. I rummet finns fem stycken kraftfulla HP Workstations laddade med Adobe Creative Cloud där du hittar bland annat Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro med mera. Så oavsett ifall du vill skapa bild eller film finns förutsättningarna för dig som vill komma igång direkt. 

Skanners

Det finns totalt sex skanners som du kan använda för att skanna dokument eller bilder. Fem av dem finns i det kreativa rummet, och en finns vid snabbdatorerna. 

Skrivare & kopiatorer

Alla våra datorer är kopplade till färgskrivare. Utskrifter & kopior kostar 2 kronor per sida.