Teknik

Nyfiken på dagens och framtidens teknik och möjligheter? Prova VR/AR, lek med robotar, testa programmering, gör din egen film eller något helt annat. Vi på Digidel är måna om att så många som möjligt ska våga ta klivet ut i den digitala världen – att våga prova. Prova är viktigt för att du ska bilda dig en uppfattning om den nya tekniken och vad den kan göra för dig.

Robotar

NAO är, kanske, världens mest kända humanoidrobot – och Digidel har en! NAO kan gå, dansa, prata och göra en hiskelig massa andra saker du ber den. Roboten kan dessutom briljera i frågesport, tack vare en ständig internetuppkoppling. Trots sin storlek innehåller NAO mycket teknik, bland annat två processor, flera kameror och en hel uppsjö av sensorer. På Digidel använder vi NAO framför allt vid workshops. Nao är inte den enda roboten i vår arsenal, vi har Ozobots, Bluebot, Beebot, Sphero Sprk och många fler. 

Klassfotot med alla robotar som Helsingborgs bibliotek har.
Här kan du se de flesta robotar som vi har till vårt förfogande.


Virtual Reality och annat spännande

Kliv in i helt ny värld med VR. Med VR-kitet ”försvinner” du iväg i tid och rum och upplever berättelser som aldrig förr. Ikläd dig rollen som äventyrare, detektiv, racerförare och…ja vad som helst egentligen, fantasin sätter gränser. Med VR blir du ett med berättelsen och spelet. 3D, VR och mycket mer. 

Vi har bland annat dessa VR-plattformar:

  • Playstation 4 VR
  • HTC Vive
  • Oculus
  • Oculus GO
  • Google VR

Men som sagt så har vi även annan utrustning. Vi har återkommande arrangemang, Teknikkalas, där du kan prova bland annat 3D-pennor, green screen, VR-glasögon och andra digitala verktyg för alla åldrar.