Digidelcenter

Landskrona DigidelCenter är en plats där du kan få hjälp med dina digitala ärenden för att klara dig i vardagen. Det är en öppen och avgiftsfri service. Vi hjälper dig att utveckla din digitala skicklighet så att du kan använda dig av innehåll och tjänster på Internet. Vårt mål är att arbetet i DigidelCenter ska stärka ditt digitala självförtroende. Vi sitter ner tillsammans för att i lugn och ro kunna lotsa dig fram. Genom vår lokala kännedom kan vi även hänvisa dig vidare till de aktörer där du bör få personlig hjälp.

På Landskrona stadsbibliotek finns 8 datorer och fyra skanners. Du behöver ett lånekort för att använda en dator på plats i biblioteket. (Du kan inte boka en dator hemifrån). Du kan använda en dator 60 min x 2 gånger. En av datorerna är "snabb-dator" som kan användas i 15 min.

Digitala hjälpen
Via vårt DigidelCenter erbjuds varje vecka ”Digitala hjälpen”, en drop-in-tjänst. Dit kan du komma för att få personlig vägledning och hjälp för att lära dig mer om internet och digitala e-tjänster. Det går fint att ta med sin egen surfplatta, mobil eller dator om det behövs hjälp med den egna utrustningen.

Tisdagar 10.00 - 13.00 samt torsdagar 13.00 - 15.00 kan du ta med din surfplatta, mobil eller laptop för att få en längre vägledning kring digitala frågor.


Landskrona DigidelCenter ingår i det nationella Digidelnätverket som verkar för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige. 

 

Bild: Studio e, Anders Ebefeldt.

Bild: Studio e, Anders Ebefeldt.