Fröbiblioteket

12-16 mars 2018 är det fröutlåningsvecka på Fröbiblioteken. Vi dukar upp med extra mycket fröer och böcker!

På biblioteken i Hjärnarp, Skälderviken och Södra Utmarken kan du låna fröer som du kan så och njuta av. Alla är välkomna att låna, oavsett om du är låntagare på biblioteket eller inte. Bläddra bland våra fröpåsar och välj upp till 5 sorter som du vill låna och så. När hösten kommer tar du fröer av växten (eller en annan växt) och lämnar tillbaka till Fröbiblioteket. Läs mer om hur det går till här:

Vi söker ständigt nya fröer från växter odlade här i bygden till vårt Fröbibliotek. Har du fröer över att dela med dig av från din trädgård? Vi tar tacksamt emot alla sorters fröer: grönsaker, sommarblommor och perenner – från din trädgård eller om du har fått fröer längre bort ifrån. Här finns mall för inlämning av fröer att skriva ut och fylla i:


Dela upp dina fröer, 5-15 fröer vardera, och lägg i t ex ett melittafilter. Fröinlämningslappen finns också att hämta på våra bibliotek.

Många fröer kommer också med en historia. Kanske kommer de från en uppskattad släktings odlingar, kanske är de ett minne från en härlig semester. Vi tar gärna del av den eventuella berättelsen, på inlämningslappen finns utrymme för att skriva.