Boka en biblioteksvisning

Biblioteket tar emot grupper för olika typer av visningar. För alla visningar gäller att ansvarig för gruppen ska vara närvarande. Vi vill att ni bokar i god tid före önskat besök, gärna minst 14 dagar. Om gruppen/klassen är stor (se max antal under respektive länk), boka hellre två tillfällen.

Efter visningen kan vi ordna bibliotekskort för de deltagare som önskar det. Vårt formulär för nya låntagare kan laddas hem här. Skriv gärna ut det, fyll i och ta med till visningen.

Personer under 18 år måste ha målsmans/god mans underskrift på formuläret. Vuxna över 18 år måste visa legitimation eller LMA-kort för att få bibliotekskort.

Boka tid för visning här:

Föräldragrupper och BVC

6-årsgrupper

Skolklasser i grundskolan

Gymnasieklasser, vuxenstuderande eller SFI-grupper

Föreningar, studieförbund eller annan verksamhet

Bokprat på Stadsbiblioteket för mellanstadiet

Är ni en lässugen mellanstadieklass som känner att ni missar en massa bra böcker bara för att ni inte riktigt vet var ni ska börja leta? Då kan vi hjälpa till! Boka in en stunds läsinspiration på stadsbiblioteket, så får ni en halvtimmes bokprat med tonvikt på senaste utgivningen.

Vi kommer att ha massor av rykande färska böcker att låna ut, så glöm inte lånekortet! Bokpratet avslutas med en rundvandring på stadsbibliotekets barnavdelning, då vi även får med en del relevant bibliotekskunskap, exempelvis hur böckerna är organiserade i hyllorna eller hur man reserverar en bok.

Boka tid här