Jack av Christina Lindström

Jack träffar Freja på en fest, i badrummet (i badkaret!), och ungefär det första Freja ser av Jack är hans nakna rumpa. De blir så där tokkära i varandra och det är lyckopirr och fantastiskt att läsa om. Den kärleken tvingar Jack att se sig själv – den han är och den han var förr, och den han kanske kan bli. Han berättar inte för Freja om det han gjorde när han gick på högstadiet – men hon får reda på det ändå, i sämsta tänkbara ögonblick.

Av: Lindström, Christina
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna titeln

Jag som läser inser allteftersom att Jack egentligen inte är särskilt trevlig (samtidigt som han inser det själv, vilket är en av sakerna som är så bra med den här boken) – ändå går det inte att tycka illa om honom. Hans humor, hans funderingar, den lille killen han en gång var som hade ryggsäcken packad och beredd ifall han äntligen skulle få resa och hälsa på sin pappa. Så då när Freja-får-reda-på-allt-katastrofen kommer så står jag ändå där på Jacks sida och vill krama om honom.
Det här är absolut en av årets bästa ungdomsböcker för mig – vägen till självinsikt, kärleken men framförallt det fantastiska språket och äkta dialogerna. Så bra!

Fler romaner för unga vuxna av författaren