Meröppet på Billesholms bibliotek

Välkommen att registrera dig som meröppet-låntagare! Du får tillgång till biblioteket varje dag fram till klockan 22:00.

Nu är Billesholms bibliotek meröppet!

Meröppet för dig
Ett meröppet bibliotek innebär att du som besökare kan använda biblioteket även då bibliotekspersonalen inte finns på plats. Du kan läsa tidningar och tidskrifter, hämta dina reservationer, låna och återlämna. Du kan också studera, använda vårt wifi och de publika datorerna. Varför inte komma hit att läsa för ditt barn, ha möte i bokcirkeln eller med syjuntegänget?

Så blir du meröppetanvändare
För att få tillgång till det meröppna biblioteket måste du ha giltigt lånekort och PIN-kod samt vara 18 år. Besök biblioteket när det är bemannat och registrera Dig som meröppetanvändare genom att skriva på ett förbindelseavtal.

Så går du in och ut i det meröppna biblioteket
Vid bibliotekets entré finns en kortläsare. I den läser du av ditt lånekort och knappar in din pinkod för att komma in.
Lämna biblioteket före kl. 22.00. Högtalarsystemet meddelar i god tid när det närmar sig stängningstid. Kontrollera att dörren är stängd och har gått i lås när du lämnar biblioteket. Larmet kopplas på automatiskt en kort stund efter stängning.

Skötsel och säkerhet
För att meröppet ska fungera är det viktigt att du plockar undan efter dig och följer de regler som finns. Barn får följa med förälder eller målsman in på biblioteket men vuxna måste skaffa egen behörighet. Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider.

Låna och återlämna
Du lånar och återlämnar dina böcker i självbetjäningsautomaten. Följ instruktionerna på skärmen.

Tillgång till meröppet kan du få genom att besöka biblioteket under bemannade öppettider och prata med personalen. Ta med legitimation. Om du inte redan har ett lånekort ordnar vi det.