Mina personuppgifter

25 maj 2018 träder dataskyddslagen General Data Protection Regulation (GDPR) i kraft.

När du blir låntagare hos Bibliotek Familjen Helsingborg registreras du i vårt biblioteksdatasystem. Vissa av personuppgifterna som vi registrerar i biblioteksdatasystemet hämtas sedan in och sparas i låntagarregistret på hemsidan, för att du bland annat ska kunna logga in, se dina lån, reservera och betygsätta böcker. Du har även möjlighet att registrera ett användarnamn och ett lösenord du väljer själv, som endast sparas för hemsidan.

De här uppgifterna sparas om dig i hemsidans låntagarregister

  • Lånekortsnummer, PIN-kod, hembibliotek och system-ID (uppgifterna hämtas från biblioteksdatasystemet).
  • Lösenord, Användarnamn, Betygsatta verk och Egna listor (uppgifterna sparas endast för hemsidan, om du själv väljer att registrera dem).

Här finns en fullständig lista över vilka uppgifter vi registrerar i biblioteksdatasystemet och hur vi använder dem:

Anmälan till aktiviteter och arrangemang

För vissa arrangemang på biblioteken använder vi förhandsanmälan för att se till att antalet platser publiken räcker. Listorna på vem som anmält sig sparas på biblioteket som arrangerar, och tas bort efter att arrangemanget ägt rum.

Beställ en kopia på dina uppgifter

Om du vill kontrollera vilka uppgifter som är sparade om dig i hemsidans låntagarregister gör du det enklast på Mina Sidor. Där kan du se de flesta uppgifterna. Du kan också beställa ett utdrag över vilka uppgifter vi har registrerade om dig ur biblioteksdatasystemet genom att använda formuläret i högerspalten.

Ta bort ditt lånekort

Via ett formulär i högerspalten kan du även skicka in en begäran om att bli borttagen ur biblioteksdatasystemet. Tänk på att detta innebär att du tas bort ur alla system som hämtar information därifrån, och att du därför inte längre kommer att kunna t ex logga in på bibliotekets datorer eller på hemsidan om ditt kort tas bort. Vi kan inte heller ta bort ditt kort förrän du lämnat eventuella lån eller betalat avgifter om det finns sådana registrerade.

Beställ en kopia på dina personuppgifter

Om du vill ha kopian på dina vilka uppgifter vi har registrerade om dig skickad till dig via e-post skickar vi alltid till e-postadressen som är registrerad på ditt lånekort. Kontrollera därför att du har rätt e-postadress ifylld under Mina Sidor (inloggning krävs) innan du beställer en kopia. Om du vill hämta på något av våra bibliotek tar det fem arbetsdagar innan kopian är klar för avhämtning.

Så här vill jag få mina uppgifter levererade

    Ta bort ditt lånekort ur databasen

    Ditt lånekort och dina uppgifter raderas och kommer inte att kunna användas till att logga in på hemsidan, låna böcker eller till att använda datorer och självbetjäning på biblioteken. Endast kort som inte har avgifter och/eller registrerade lån kan tas bort.

    Hur vill du få bekräftelse om att ditt kort är borttaget?

    Vi kontaktar dig via den e-postadress eller det mobiltelefonnummer som är registrerat på ditt kort för att bekräfta att det är borttaget, eller för att meddela om det inte kan tas bort på grund av lån eller avgifter. Kontrollera och ändra därför under Mina uppgifter så att dina kontaktuppgifter stämmer innan du skickar in formuläret. Har du inte mobilnummer eller e-postadress registrerad på kortet kan du inte få en bekräftelse eller meddelande.