Murder bag av Tony Parsons

Tony Parsons popularitet som författare var på nedgång när han beslutade sig för att börja skriva kriminalromaner. Detta var uppstarten till Max Wolfe seriens tillkomst. Handlingen utspelar sig i London där vi följer den tillbakadragna kriminalinspektör Max Wolfe, hans femåriga dotter och deras hund. Ett familjeliv som framlevs i tydlig kontrast till hans arbetsliv som är fyllt av våld och anspänning. Motsatsförhållandet mellan familje- och arbetsliv, ett visst ifrågasättande av det existerande samhället kryddat med det charmiga och alltid närvarande London blev en lyckosam mix.    

Murder bag: Två mord utförda med klinisk precision i två olika Londonområden med offer från olika samhällsklasser tar inspektör Wolfe till ett internat för pojkar. Efterforskningarna leder tillbaka till 1980-talet där han följer en grupp pojkars uppväxt. Wolfe gräver djupt in i dessa pojkars historia. Vem är mördaren och kommer pojkarnas hemlighet att avslöjas?

Slaktaren I Highgate: En förmögen familj I norra London blir brutalt mördad förutom den yngste familjemedlemmen som är försvunnen. Mordvapnet, en bedövningspistol som används vid boskapsslakt, leder inspektör Wolfe till en fiktiv händelse från 1970-talet då en Peter Nawkins, senare kallad Slaughter man, mördade sin fästmös familj på samma sätt. Berättelsen tar inspektör Wolfe från den förmögna Londonstadsdelen till en campingplats där den cancersjuke Slaughter man Nawkins bor. Frågan är om Nawkins skulle ha kunnat utföra morden i London eller om det är frågan om en copycat. Vad hände med det försvunna barnet och har en seriemördare några känslor överhuvudtaget? Max Wolfe söker svar på dessa frågor.

The hanging club: I den tredje delen av inspektör Wolfe serien bombarderas London av meddelanden på internet om fasansfulla seriemord. Det verkar som att dödsstraffet är tillbaka sanktionerat av en självutnämnd bödel. Eller möjligen mer än en bödel. Max Wolfe slåss för rättvisa men möter ett hysteriskt och okontrollerbart massmedialt motstånd. Kommer han att kunna spåra upp gärningsmännen innan vederbörande blir samhällets hjälte.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Nevena Pesic den 16 augusti 2017