Nell & Draken

Nell & Draken är ett kreativt samarbete mellan kulturinstitutionerna i Landskrona.

Namnet 
Nell & Draken kommer från Landskrona museums verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden, och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Men Nell & Draken innefattar även LAB, Kulturskolan, Landskrona foto m.fl. Att vi satsar gemensamt gör det möjligt att ge kulturen ben och vingar. Tillsammans når vi ut och möter barn och familjer i deras närmiljöer. 

Nell & Draken hade sin första sommaturné 2019 och har sedan dess uppstått i många olika former. Det har bjudits på cirkusturné, spionakademi, Krakel Spektakelvecka, massor av olika kreativa workshops runt om i staden, ljus- och ljudexeperiment, pysselpåsar och mycket annat. 

PÅSKLOV - NELL & DRAKENS KONSTRUNDA

Testa Nell & Drakens upptäckarväskor och utforska konsten i Skulpturparken!

Kom till Kasernplan i Landskrona och låna en upptäckarväska av oss, med den kan du sedan på egen hand upptäcka och utforska parkens spännande skulpturer.

Med dig på upptäcktsfärden får du en skaparbok med inspiration kring hur man kan skapa och fundera kring skulpturerna. Vad finns på andra sidan porten? Hur ser Venus ansikte ut? Hur skulle din egen skulptur se ut?

I samband med aktiviteten delar vi även ut en lovpåse med påskpyssel som man sedan kan göra hemma. Begränsat antal påsar, delas ut så länge de räcker.

När? Måndag 29/3 och tisdag 30/3 kl. 13-15.

För hela familjen. Yngre barn behöver ha sällskap av vuxen. Drop-in.

TÄVLA MED NELL & DRAKEN - APRILTIPSET

Har du läst en riktigt bra bok någon gång? Vilken var det och varför var den så bra? Hör av dig till Nell & Draken och berätta! 

Vi vill gärna dela med oss av boktipsen vi får in, t.ex. på bibliotekets hemsida eller sociala kanaler (Facebook och Instagram).  

Be en vuxen om hjälp att maila oss ditt Apriltips! Det vi vill att du skriver är  

  1. Vad boken heter och vem som skrivit den.  
  2. Varför den är så bra.  
  3. Vem som borde läsa den.  
  4. Om det är ok eller inte att vi delar och visar ditt Apriltips på bibliotekets digitala kanaler.  

Maila biblioteketbarn@landskrona.se senast 30 april så är du med och tävlar om presentkort på bokhandeln!   

Glöm inte att skriva ditt namn och hur gammal du är. Tävlingen är öppen för barn och unga upp till 16 årVinnarna utses genom lottning.  

Vi längtar efter era Apriltips!  

Hälsningar Nell & Draken 

 Information till vuxna: genom att du hjälper ditt barn att maila in sitt svar så godkänner du att hen är med och tävlar, godkänner hantering av personuppgifter enligt GDPR samt att vi, om ni valt det, kan dela med oss av svaret och barnets namn i våra digitala kanaler. Era personuppgifter används endast till att administrera tävlingen och sparas inte när tävlingen är avslutad. På www.landskrona.se/personuppgifter kan ni läsa om hur Landskrona stad behandlar personuppgifter.