Nell & Draken

Kreativa och läsfrämjande aktiviteter för barn och familjer. Nell & Draken är ett samarbete mellan kulturinstitutionerna i Landskrona som dyker upp på olika platser runt om i staden.

Sommaren 2022.

I år har Nell & Draken fått cirkusfeber!

Under sommarlovets två första veckor (vecka 24-25) kommer Nell & Draken att dyka upp på olika platser runt om i Landskrona och bjuda på massor av roligt cirkuspyssel och bokhäng. Dessutom gästas vi av scenkonstkollektivet Karavan som bjuder på cirkusföreställning och cirkusworkshop!

Mer info om tider och platser kommer inom kort! 

Nell & Draken arrangeras av Kulturförvaltningen och är ett kreativt samarbete mellan biblioteket, museet och andra kulturaktörer i Landskrona.

Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden, och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Nell & Draken innefattar även LAB, Kulturskolan, Landskrona foto med flera.

Att vi satsar gemensamt gör det möjligt att ge kulturen ben och vingar.

Tillsammans når vi ut och möter barn och familjer i deras närmiljöer. 

Nell & Draken hade sin första sommarturné 2019 och har sedan dess uppstått i många olika former. Det har bjudits på cirkusturné, spionakademi, Krakel Spektakelvecka, massor av olika kreativa workshops runt om i staden, ljus- och ljudexeperiment, pysselpåsar, upptäckarväskor och mycket annat.