Sommarens stora novelltävling!

Lördag den 21 september delades priserna ut till Örkelljunga kommuns första novelltävling ut under en fin ceremoni med mingel efteråt. Örkelljungas lokale författare, Andreas Svanberg, höll i ceremonin tillsammans med Sara Olsson från Biblioteken i Örkelljunga. Andreas tryckte mycket att få alla deltagare att känna att ”Din värld kan vara lika spännande, rolig eller fantastiskt som din favoritförfattares”.

Sex deltagare bidrog med fantastiska texter och juryn berättar att det var riktigt svårt för juryn att avgöra vinnare. Alla som deltog fick diplom, en skrivbok med personlig feedback från jurymedlemmarna och givetvis en pokal.

Bild på pokalerna i novelltävlingen. Foto: Sara Olsson

Pristagarna i Sommarens stora novelltävling Foto: Sara Olsson
Från vänster: Andreas Svanberg, Alma Giese, Emina Kojic, Alva Andersson.

10-12 år

Alma Giese vann med sin novell ”Den svarta hingsten”

13-15 år

Alva Andersson vann med sin novell ”Hadis öde”

Stort grattis till er båda!

Emina Kojic, Rukiya Amin och Philippa Westergård och ytterligare en deltagare kom alla på andra plats. Riktigt bra jobbat!

Vinnarna kommer efter höstlovet att få möjlighet att tillsammans med Andreas Svanberg få producera det första podsändning i Örkelljunga biblioteks nya Podstudio. I och med det invigs studion som därefter kommer att kunna lånas av alla som vill göra egna pod-avsnitt. Temat för novellisternas avsnitt kommer så klart att handla om deras noveller och skrivprocessen. Så håll utkik efter det programmet!

Juryn bestod av Ida Svensson och Steven Bayson. Stort tack för er insats!

Om tävlingen

Unga mellan 10-20 år har bjudits in att delta i novelltävlingen genom att skriva sin egen novell på max tre A4-sidor.

Har du frågor?

Kom in och prata med oss på Örkelljunga bibliotek, ring 0435-550 55 eller maila biblioteket@orkelljunga.se.