Novelltävlingen 2020

Förra årets succé kommer tillbaka! Är du mellan 10-20 år och gillar att skriva? Skriv en egen novell på max tre A4-sidor och var med och tävla om fina priser. I år kan du bland annat vinna biljetter till en konsert med Anna Bergendahl i FORUM Örkelljunga den 21 november 2020.

Ditt bidrag lämnas till en jury som utser vinnare i tre åldersgrupper (10-12 år, 13-15 år och 16-20 år) som presenteras vid en festlig prisutdelning den 26 september. Mer information om prisutdelningen kommer längre fram.

Lämna in ditt bidrag i formuläret nedan senast den 23 augusti. Du kan också skicka din novell med e-post till biblioteket@orkelljunga.se (skriv gärna "Bidrag till novelltävlingen" som rubrik) eller komma förbi Örkelljunga bibliotek och lämna in den.

Skicka in din novell här!

Får vi publicera din novell som en e-bok och i en podcast?

Kontakta gärna biblioteket om du vill veta mer om vad det innebär.

Vi samlar in uppgifter om alla som är med i novelltävlingen i en lista, som tas bort efter att tävlingen är avslutad. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.

  Att läsa om skrivande

  Här kan du läsa mer om förra årets novelltävling.

  Har du frågor?

  Kom in och prata med osspå Örkelljunga bibliotek, ring telefonnummer 0435-550 55 eller skicka e-post till biblioteket@orkelljunga.se.

  Författaren Andreas Svanberg ger tips och inspiration för att lyckas med din novell

  Vill du hellre vara med i juryn? Är du mellan 16-21 år och gillar att läsa noveller? Då kan du vara en av tre jurymedlemmar!

  Uppdraget:
  Under tre veckors tid, i augusti/september läsa igenom samtliga bidrag till Novelltävlingen 2020. Tillsammans med övriga jurymedlemmar komma fram till en vinnare i de tre olika tävlingsgrupperna. Juryn träffas vid två tillfällen i augusti/september, digitalt eller på Örkelljunga bibliotek. Din insats belönas med en biljett till konserten med Anna Bergendahl den 21 november 2020.

  För mer information eller anmälan, kontakta Biblioteken i Örkelljunga på e-post: biblioteket@orkelljunga.se eller telefon: 0435-550 55.