Om du inte kan komma till biblioteket kan biblioteket komma till dig!

Nu erbjuds alla låntagare över 70 år samt personer i riskgrupper hemleverans eller avhämtning av böcker vid något av våra bibliotek i Landskrona, Glumslöv eller Häljarp.

Vi plockar ihop bokpåsar efter dina önskemål och lånetiden är fyra veckor. Du kan förvänta dig en leverans inom 5 dagar från det att vi får din låneönskan. Tjänsten är naturligtvis gratis.

Återlämning av dina lånade böcker sker antingen via upphämtning av oss eller på egen hand via bokinkast/reception. Önskar du förlänga dina lån gör du det själv på vår hemsida eller genom att kontakta oss på telefon eller mejl.

Tjänsten bokas på Landskrona stadsbibliotek och kommer att finnas till dess att restriktioner satta utifrån pandemin lättar. Ring 0418-47 35 00 eller mejla till stadsbiblioteket@landskrona.se så hjälper vi dig.

För att undvika att bli smittad av covid-19 uppmanas de som är 70 år eller äldre samt de som tillhör någon av riskgrupperna att begränsa sina nära kontakter. Kollektivtrafik, butiker eller lokaler där det finns många människor samtidigt bör undvikas.

Landskrona stads fokus är att skydda de äldre och andra som tillhör riskgrupperna samt att säkerställa samhällskritisk verksamhet.