Personalen tipsar

Här hittar du lästips från oss som arbetar på biblioteken i Familjen Helsingborg. Klicka på titeln för att reservera och läsa mer om varför just det här är en av våra favoriter.

Lästips på tema

Fler lästips

 1. Crimetime awards 2019

  Crimetime Award 2019 prisade Sveriges deckarelit. Den 28 september, under Crimetime Göteborg på Bokmässan, delades Crimetime Award 2019 ut i fyra kategorier. Årets deckardebut gick till Tina Frennstedt, Årets barndeckare vanns av Martin Widmark och Helena Willis, Jan Mårtenson tilldelades Årets hederspris och Sofie Sarenbrant vann Årets deckarförfattare. Nedan ser du alla de nominerade i kategorierna ”Årets deckardebut” och ”Årets barndeckare”.

 2. Mest lånat 2018

  Här är böckerna som lånades mest på biblioteken inom Familjen Helsingborg under 2018.

 3. Lästips om sjukdom och hälsa

  Innehållet i nedanstående titellistor är sammanställt av sjukhusbiblioteken, patientutbildningscentra och vårdpersonal i Region Skåne samt av personer med egen erfarenhet av sjukdomarna. Urvalet är i huvudsak begränsat till böcker och e-böcker i Bibliotek Familjen Helsingborgs bestånd. Urvalet består av facklitteratur och skönlitteratur både för vuxna och barn. Materialet uppdateras löpande. För ytterligare material och fördjupning kontakta ett sjukhusbibliotek.

 4. Star Wars

  Du har sett filmerna, men har du läst böckerna? Låna en bok om din favoritfilm, ett bildlexikon eller utforska the expanded universe.