Personalen tipsar

Här hittar du lästips från oss som arbetar på biblioteken i Familjen Helsingborg. Klicka på titeln för att reservera och läsa mer om varför just det här är en av våra favoriter.

Lästips på tema

Fler lästips

 1. Crimetime awards 2019

  Sveriges största deckarfestival Crimetime delar för femte året ut det stora deckarpriset Crimetime Award. Priset delas i år ut i fyra kategorier. Nu har man presenterat de nominerade i kategorierna ”Årets deckardebut” och ”Årets barndeckare”. Liksom tidigare år är det fem nominerade i respektive kategori. Låna, läs och rösta sen på din favorit senast den 13 september! Du röstar direkt på Bokmässans hemsida.

 2. Mest lånat 2018

  Här är böckerna som lånades mest på biblioteken inom Familjen Helsingborg under 2018.

 3. Augustpriset 2018

  Här hittar du de nominerade böckerna i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok.

 4. Lästips om sjukdom och hälsa

  Innehållet i nedanstående titellistor är sammanställt av sjukhusbiblioteken, patientutbildningscentra och vårdpersonal i Region Skåne samt av personer med egen erfarenhet av sjukdomarna. Urvalet är i huvudsak begränsat till böcker och e-böcker i Bibliotek Familjen Helsingborgs bestånd. Urvalet består av facklitteratur och skönlitteratur både för vuxna och barn. Materialet uppdateras löpande. För ytterligare material och fördjupning kontakta ett sjukhusbibliotek.

 5. Star Wars

  Du har sett filmerna, men har du läst böckerna? Låna en bok om din favoritfilm, ett bildlexikon eller utforska the expanded universe.