Personalen tipsar

Här hittar du lästips från oss som arbetar på biblioteken i Familjen Helsingborg. Klicka på titeln för att reservera och läsa mer om varför just det här är en av våra favoriter.

 1. Om jag försvann av Meg Rosoff

  Av: Rosoff, Meg Tipsat av: Martin Bensch

  Det som är verkligt intressant med Meg Rosoffs författarskap är, bland annat, att du vet inte vad som väntar dig - bara att det kommer bli väldigt intressant och, ja, udda. Det blir också väldigt uppenbart vilka ärans muppar vi vuxna är till stora delar. Här är det Milas pappas bäste kompis Matthew som har försvunnit och lämnat efter sig en ganska sorglig röra. Mila är en skarp observatör av beteende och är trots sina unga år (hon är tolv) långt mer observant än många vuxna. På ytan är det här en leta upp försvunnen person historia, men som med alla Rosoffs böcker så är det så mycket mer som sker under ytan än de faktiska händelserna. När jag läser den här boken så blir det så fruktansvärt uppenbart att ALMA-juryn gjorde ett magiskt val att ge Rosoff priset. Hennes författarskap är fortsatt extremt intressant och svindlande.

 2. Djupet

  Av: Cleave, Paul Tipsat av: Magnus Rydén

 3. Future

  Av: Gluchovskij, Dmitrij Tipsat av: Magnus Rydén

 4. Annabelle

  Av: Bengtsdotter, Lina Tipsat av: Anna Wingårdh

Fler av personalens tips kan du läsa varje vecka i Tidningen Hallå. Du hittar tipsen i upplagorna för Helsingborg, Höganäs, Landskrona och Ängelholm.

Fler lästips

 1. Årets bästa 2017

  Vad läser en bibliotekarie? Här har vi som jobbar på biblioteken samlat böckerna som vi tyckte var allra bäst läsning under 2017.

 2. Augustpriset

  Här hittar du de nominerade böckerna i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok.

 3. Sommarvärdar 2017

  Har du lyssnat på Sommar i P1, blivit inspirerad och vill läsa mer? Här hittar du böcker av och om årets sommarvärdar!