Personalen tipsar

Här hittar du lästips från oss som arbetar på biblioteken i Familjen Helsingborg. Klicka på titeln för att reservera och läsa mer om varför just det här är en av våra favoriter.

Fler av personalens tips kan du läsa varje vecka i Tidningen Hallå. Du hittar tipsen i upplagorna för Helsingborg, Höganäs, Landskrona och Ängelholm.

Fler lästips

 1. Augustpriset

  Här hittar du de nominerade böckerna i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok.

 2. Årets sommarvärdar i P1

  23 juni börjar Sommar i P1. Är du nyfiken på sommarpratarna redan nu? Här hittar du böcker om, eller av, dem.

 3. Star Wars

  Du har sett filmerna, men har du läst böckerna? Låna en bok om din favoritfilm, ett bildlexikon eller utforska the expanded universe.

 4. Mest lånat 2017

  Elena Ferrante, Jeff Kinney och mysterier för både barn och vuxna var några av era favoriter under året som gått! Här är böckerna som lånades mest på biblioteken inom Familjen Helsingborg under 2017.

 5. Årets bästa 2018

  Vad läser vi som jobbar på biblioteket? Här har vi samlat några av våra personliga favoriter, som vi tyckte var allra bäst läsning under 2018.

 6. Lästips om sjukdom hälsa

  Innehållet i nedanstående titellistor är sammanställt av sjukhusbiblioteken, patientutbildningscentra och vårdpersonal i Region Skåne och av personer med egen erfarenhet av sjukdomarna. Urvalet är i huvudsak begränsat till böcker och e-böcker i Bibliotek Familjen Helsingborgs bestånd. Urvalet består av facklitteratur och skönlitteratur både för vuxna och barn. Materialet uppdateras löpande. För ytterligare material och fördjupning kontakta ett sjukhusbibliotek.