Skaffa bibliotekskort

Med ett bibliotekskort hos Bibliotek Familjen Helsingborg får du tillgång till 55 bibliotek med över två miljoner böcker, ljudböcker, filmer, TV-spel, e-böcker med mera.

Du kan låna och återlämna på alla bibliotek i Familjen Helsingborg, oavsett vilket av våra bibliotek du har lånat på. Filmer och TV-spel kan bara lånas och reserveras på biblioteket som äger dem, men kan lämnas på alla bibliotek. Gå till våra låneregler för utförligare information om allt du får tillgång till med ditt bibliotekskort.

Så skaffar du ett bibliotekskort

Gå till ditt närmaste bibliotek och visa upp giltig fotolegitimation. För att få ditt bibliotekskort måste du underteckna ett låneavtal, där du intygar att du godkänner bibliotekets låneregler och att du blir registrerad i vårt låntagarregister. Första kortet är gratis. Nytt kort kostar 15 kronor. Om du är under 18 år behövs din målsmans eller vårdnadshavares underskrift.

Personuppgifter

När du skaffar bibliotekkort registreras du i vårt låntagarregister. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter under Mina personuppgifter.

Tillfälligt bibliotekskort

Vill du låna en e-bok, men saknar bibliotekskort? Här kan du som inte har ett kort sedan tidigare registrera ett tillfälligt kort, som bara gäller för e-bokslån. Kortet är tillgängligt för att registrera e-bokslån i tre dagar, och när du kommer till biblioteket kan vi i personalen skriva in dig så att kortet blir permanent. Kortet måste vara permanent för att du ska kunna reservera och låna böcker. 

Just nu är giltighetstiden på tillfälliga bibliotekskort förlängt till 21 dagar.

Fyll i formuläret för att registrera dig. observera att du inte kan reservera medier med ett tillfälligt kort.

För din bekvämlighet kan du välja hembibliotek. Det blir då automatiskt valt bl.a vid reservation.

    Låneavtal

    Här kan du ladda ner ett låneavtal i pdf-format. Skriv ut, fyll i och ta med till biblioteket. Låneavtalen kan även hämtas på biblioteken.