Sommarlov

Hitta på massor av roliga saker med biblioteken i Bjuv.

• Framtid – digitalt

En gång i veckan reser vi i (fram)tiden, med antologin Framtid: 11 berättelser för mellanstadiet i handen. Vi väljer en novell och delar med oss läsupplevelser. Boken delas ut till alla femmor i Bjuvs kommun innan sommarlovet och alla är välkomna att vara med och läsa boken.

Du hittar boken här: https://www.bibliotekfh.se/search?query=9789129725582 . Läs boken och var med oss på framtidsresan.

• Slöjdpåsar x 2

Den 21 juni har du möjlighet att få en pysselpåse som ger dig grunden i bokbinderikonsten och ger dig ett användbart resultat! Du gör nämligen en egen anteckningsbok.

Den 12 juli har du möjlighet att hämta en påse med innehåll så att du kan tvinna eget hopprep till sommarens utomhuslek och du får material så du kan knyta fina vänskapsband!

Påsarna finns att hämta på biblioteket i Bjuv och de går att beställa och hämta på biblioteken i Ekeby och Billesholm. Det finns ett begränsat antal påsar, så det är först till kvarn som gäller.
Du får gärna lägga ut en bild på din bokbinderikonst på Instagram tagga #bibblanbjuv så du kan inspirera andra!

• Sommarboken – digitalt

Vet du inte vad du ska läsa på sommarlovet? Följ våra boktips som du också kan använda i läsutmaningen Sommarboken.
Det här behöver du göra: leta upp en mysig plats, njut av  de härliga lästipsen och kom sedan till biblioteket för att låna eller reservera den bok som du blev fångad av! Vi publicerar boktipsen på bibliotekets Instagram och Facebook.

• Sommarboken - Läsutmaning

Sommarboken pågår juni, juli och augusti.
Låna och läs 5 böcker.
Du som deltar sa kunna läsa själv och inte vare äldre än 20 år.
Läs  vad du vill och på det språk som du känner dig mest bekväm med.
Hämta sommarbokshäftet på ditt närmaste bibliotek eller på Sommarbokens sida.
Fyll i häftet och lämna in det på biblioteket.
Du får en bok vid inlämning av första häftet och deltar också i utlottningen av fantastiska priser!

• Vad kan du om rymden? – biblioteken i Bjuv, Billesholm, Ekeby

Gå en kul tipspromenad om rymden och visa vad du kan!
Skicka in svaren direkt, genom att scanna en QR-kod med din telefon.
Du som deltar är med i utlottning av ett läsgodis ur barn- och ungdomskatalogen från Kulturrådet 20/21.

Titta också i vår kalender där du hittar fler roliga grejer att göra i sommar!