IdéA får ny lokal 2023 i Spira på Drottninghög

Hösten 2023 flyttar Idé A in i ny lokal i Spira i Drottninghögs centrum. Verksamheten, som idag består av biblioteksservice, öppna aktiviteter, kurser, arrangemang, mötesplats och kreativ hörna, kommer att utökas. I den nya lokalen kommer även arbetsmarknadsförvaltningens verksamhet Rekrytera samt stadsdelsutvecklingsprojektet DrottningH att flytta in. Mötesplatsen Idé A blir en plats som möjliggör möten med invånare från området och övriga Helsingborg. 

Idé As nya lokal utformas i dialog med invånarna under 2022. Mötesplatsen ska vara flexibel för att kunna anpassas utifrån invånarnas behov, både idag och i framtiden. I takt med att det växer fram ett nytt centrum på Drottninghög är förhoppningen att torget ska kunna användas till konserter, teater, föreläsningar och mycket annat.

Med sina 16 våningar och 50 meter blir Spira ett av de högsta husen i Helsingborg och är tänkt att bli ett landmärke för både Drottninghög och för staden. Inflyttning sker i oktober 2023, men redan under H22 kommer vissa färdiga delar att visas upp.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet som Helsingborgs stad har skickat ut.