Monsterförfattarna

Under sommaren har Helsingborg fått en hel del nya författare.

Monster på en vitbakgrund

Det är inte vilka författare som helst, utan det är Monsterförfattare! Likt Dr. Frankenstein har de skapat egna monster som haft egna små äventyr. Vilka äventyr och stordåd har de varit med om? Ja det kan du läsa här. Klicka på länkarna för att läsa de olika berättelserna som e-böcker.

Psst! Du behöver inte vara rädd. De flesta av monstren verkar inte vara elaka.

Om projektet

Under sommaren finns det möjlighet att hämta en monsterpåse. I den finns allt du behöver för att bli en monsterförfattare. Påsen och allt material i den är det som du kommer behöva för att göra ditt egna monster. När du hittat på och skapat ett monster, börjar det riktiga äventyret. Detta monster är nu en karaktär i din berättelse som du skriver. Du är författaren och har nu möjlighet att dela med dig av ditt monsters berättelse, äventyr eller annat spännande.

Om du vill kan du skicka in din berättelse till oss på biblioteket så omvandlar vi ditt manus till en liten bok som andra kan läsa på ditt bibliotek. Den kommer även att bli tillgänglig som en e-bok så alla som inte kan ta sig till biblioteket kan ta del av din fantastiska berättelse.

Skicka in till oss senast den 31 augusti.

Här kommer du kunna se de inskickade berättelserna