Allt du behöver veta om tågsemester

Kommande tillfällen

1. 2019-03-21 17:30 till 19:00.

21 mars torsdag
    Plats Helsingborgs Stadsbibliotek Hörsalen
    Datum 17:30 – 19:00
Visa alla
Kostnad: Fri entré
Information:

Samarrangemang med Miljöbiblioteket

Vi helsingborgare som har nära till sydligare delar av Europa kan enkelt ta tåget på semestern och ha gott klimatsamvete. Men hur bokar jag tågresorna och vad behöver jag veta?

Susanna Elfors är en av grundarna till facebookgruppen Tågsemester och ger i mars ut en bok med samma namn. Under föreläsningen ger hon dig tips för tågsemestern, berättar om sina egna tågresor och om hållbart resande.

Facebookgruppen Tågsemester fick förra året konsumentpriset Blåslampan för att ha för att ha skapat en plattform ”där konsumenter hjälper varandra för att reda ut såväl stora som små frågor vad gäller tågresande när och fjärran”.

Innan föreläsningen svarar Helsingborgs energi- och klimatrådgivare på dina frågor om hur du kan planera din resa och Helsingborgs konsumentrådgivare informerar om resenärers rättigheter. Rådgivarna finns på plats från kl 15 och fram till föreläsningen börjar.

Alla kommande tillfällen

1. 2019-03-21 17:30 till 19:00.

21 mars torsdag
    Plats Helsingborgs Stadsbibliotek Hörsalen