Annika Persson - Var vid gott mod. Om konstnären fröken Märta Måås Fjetterström

02 november tisdag 2021
2021-11-02 till 2021-11-02.
Plats Landskrona Stadsbibliotek

En kväll om Märta Måås Fjetterström med journalisten och författaren Annika Persson.

Journalisten Annika Persson har med hjälp av brev men också artiklar, böcker, mötesprotokoll, foton och en gammal vit resväska återskapat textilkonstnären Märta Måås Fjetterströms historia. Hör Annika berätta om en tid när svensk textil drog kungligheter, adel och kändisar till de stora internationella utställningarna. När kvinnorna slogs för rösträtt och fick den. När fotsida kjolar och hellånga ärmar gav biljett att röra sig i världen. Och när tecknaren Märta Måås-Fjetterström tog för sig av all den nya friheten, skapade sig ett eget rum och levde i mötena med sina älskade kollegor och kamrater i ett av de första kvinnliga yrkesnätverken.

Programmet är ett samarbete med Hemslöjden i Skåne.

Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se