Bokcirkel: Lisa och Lilly: En sann kärlekshistoria

Bild (beskuren): Förlag Romanus & Selling. Arrangemang

Kommande tillfällen

1. 2022-09-20 18:00 till 19:30.
    20 september tisdag
    Datum 18:00 – 19:30
Visa alla

Bokcirkla med oss i höst på temat Förändring. Vi läser romaner där människor försöker hantera samhällets syn på dem och hur de drabbas av den förändring som sker eller inte sker.

"Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet."

Bokcirkla med oss kring Lisa och Lilly: En kärlekshistoria, baserad på verkliga personer och research, där Mian Lodalen vill ge upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas förbjudna förälskelse.

10 exemplar av boken Lisa och Lilly finns inlånade från och med 1 augusti för dig som vill delta i bokcirkeln. Mejla din anmälan till: biblioteketvuxen.program@landskrona.se.

Bokcirkel: Förändring
20 september: Lisa och Lilly: En kärlekshistoria av Mian Lodalen.
18 oktober: Depeche Mode av Serhij Zjadan.
Tis 22 november: Exit väst av Mohsin Hamid.

Tisdag 11 oktober 18.00: Författarbesök av Mian Lodalen. Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se.

1. 2022-09-20 18:00 till 19:30.
    20 september tisdag
    Datum 18:00 – 19:30