Bokcirkel: Vem har sagt något om kärlek?

Bild: Hugo Thembert Arrangemang

28 september tisdag 2021
2021-09-28 till 2021-09-28.
Plats Landskrona Stadsbibliotek

Valt tillfälle

2021-09-28 18:00 till 19:30.
28 september tisdag
Datum 18:00 – 19:30

Bokcirkla med oss kring den angelägna och gripande romanen "Vem har sagt något om kärlek? Att bryta sig loss från hedersförtryck" av Elaf Ali.

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast.
Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia.

Bokcirkel: Tisdag 28 september 18.00.
Författarsamtal med Elaf Ali: Tisdag 6 oktober 18.00.

10 ex av Elaf Alis roman finns att låna på Landskrona bibliotek från och med 9 augusti.
Anmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

Ni som önskar bokcirkla på egen hand med exempelvis arbets- eller studiekamrater är välkomna att kontakta oss. Vi hjälper gärna till att förmedla fler böcker.