Debutantscen på Helsingborgs bibliotek - Premiär

© foto: Stefan Tell / Viktor Gårdsäter Arrangemang

Kommande tillfällen

1. 2019-05-09 17:30 till 19:00.

09 maj torsdag
    Plats Helsingborgs Stadsbibliotek Café Birger
    Datum 17:30 – 19:00
Visa alla
Kostnad: Fri entré

Varje år debuterar ungefär 250 författare på den svenska bokmarknaden. Det är 250 sätt att skriva en bok, 250 sätt att berätta en historia, undersöka ett ämne eller lära ut något nytt.

Nu vill Helsingborgs bibliotek rikta strålkastarna mot dessa författare. De som kanske ännu inte gjort sig ett namn, men skrivit något alldeles särskilt. Vi gör plats på scen för debutanterna och bjuder in till premiär av bibliotekets Debutantscen!

På Debutantscen låter vi helsingborgarna bekanta sig med de debutanter som står ut lite extra i säsongens utgivning. Poesi, skönlitteratur, biografier, fackböcker och DIY: det blir en färgstark blandning med hög kvalité. Efter samtalet kan du prata lite med författarna och köpa boken av dem direkt.

Debutanterna som medverkar vid premiären är:

Felicia Mulinari

Debuterar med diktsamlingen “Det som inte kan utplånas”. Boken berättar en historia om olika kollektiva erfarenheter av rasism, förälskelse, våld, kamp och lycka. Istället för jaget beskriver dikterna ett vi: familjen, vännerna, de politiska aktivisterna. Mulinari har redan innan sin debut skapat sig ett namn inom poesin genom sin blogg “politisk poesi”.

Eric Rosén

Debuterar med biografin “Jag ångrar av hela mitt hjärta det där som jag kanske gjort”. Boken handlar om Roséns uppväxt som präglas av sin pappas drog- och alkoholmissbruk. När Eric är tonåring döms pappan för ett brutalt mord som han inte minns något av. Har han verkligen gjort det? Det är en bok om att växa upp i skuggan av ett brott, om missbruk, fängelsestraff och om att älska någon som gjort något oförlåtligt.

Välkomna att bekanta er med nästa spirande författarskap!

Låna författarnas debutböcker här!

1. Det som inte kan utplånas

Av: Mulinari, Felicia
    Språk:
    Publiceringsår: 2019
    Klassifikation: Lyrik med svenska som originalspråk
    Finns som: Bok

Alla kommande tillfällen

1. 2019-05-09 17:30 till 19:00.

09 maj torsdag
    Plats Helsingborgs Stadsbibliotek Café Birger