Digital debutantscen: Nina Pascoal och Johanna Bergström

Kostnad: Gratis
Information:

Endast digitalt

Välkommen att lyssna till när två av vårens debutanter berätta om sina böcker!

Medverkande:
Johanna Bergström
Debuterar med självbiografin "Utan mig har hon ingen" på Verbal Förlag. Innan hon ens fyllt ett år placerades Johanna på fosterhem efter att ha hittats kraftigt uttorkad hos sina föräldrar. Hon får ett nytt hem, som blir hennes familj. Men under uppväxten försöker socialtjänsten envist stärka banden mellan Johanna och hennes biologiska familj, trots att mötena skapar ångest och oro hos Johanna. Till vilket pris ska regelverken följas? Och vad händer i ett barn som aldrig får en självklar familj? En stark historia om ett fosterbarns verklighet.

Nina Pascoal
Debuterar med romanen "Vi röstar om vi saknar mamma" på Albert Bonniers Förlag. Tre systrar och deras oförutsägbara mamma åker på semester till en charterö. De ska ha det fint och roligt, kanske försöka läka de såriga relationerna mellan dem. Men ganska snabbt blir semestern inte som de tänkt. Mamman blir mer och mer frånvarande, tills hon en dag försvinner helt. En laddad roman om att vara mellan barn och vuxen, och att växa upp i otrygghet, skriven ur den tolvåriga Kornelias perspektiv. Nina Pascoal är även bibliotekarie på Helsingborgs bibliotek och kritiker på Helsingborgs Dagblad.

OBS! Detta författarsamtal sänds live digitalt via Helsingborgs biblioteks Facebooksida. Livesändningen kommer dyka upp överst bland sidans inlägg när den startar kl 12.00.