Elaf Ali - Vem har sagt något om kärlek?

Bild: Hugo Thambert Arrangemang

Kommande tillfällen

1. 2021-10-05 18:00 till 19:00.
    05 oktober tisdag
    Datum 18:00 – 19:00
Visa alla

Vi planerar för kommande säsong där vi ser fram emot att mötas igen. Hur många gäster, på plats eller digitalt återstår att se. Vi förhåller oss efter situationen med Covid-19.

Författaren och journalisten Elaf Ali samtalar med Carina Jording, Individ- och familjeförvaltningen, Landskrona stad, om sin debutbok Vem har sagt något om kärlek? tisdag  5 oktober 18.00.

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast.

Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia.

Elaf Ali är född 1987 i Bagdad, Irak. Som fyraåring kom hon till Sverige, där hon växte upp i Kristianstad, och är nu bosatt i Stockholm. Elaf Ali är journalist och har bland annat jobbat som programledare på Sveriges Television och Sveriges Radio, samt som krönikör på Expressen.

Den självbiografiska romanen Vem har sagt något om kärlek? är hennes debut.

I samband med Elaf Alis presentation av Vem har sagt något om kärlek? arrangerar vi en bokcirkel.
10 böcker finns för utlån till dig som vill läsa och diskutera hennes bok med oss på Landskrona bibliotek.

Föranmälan. Mer information ges ca 1 månad innan programmet.
Kontakt: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

1. 2021-10-05 18:00 till 19:00.
    05 oktober tisdag
    Datum 18:00 – 19:00