Författarbesök: Alex Bergdahl

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

02 juli lördag 2022
02 juli lördag 2022
2022-07-02 till 2022-07-02.
Plats Idé A Drottninghög
Kostnad: Gratis
Målgrupp:

Alex Bergdahl är en av författarna till den nya boken ”KISS – Den sista dynastin” som behandlar en märklig tid i bandet Kiss historia.

1979 var det dags för Kiss att släppa en ny skiva. Skivan skulle få namnet Dynasty och gav dem en stor internationell hit med låten ”I Was Made For Lovin’ You”. Samtidigt var skivan den sista som trumslagaren Peter Criss medverkade på. Bandet var i sönderfall och behövde återskapa sig själva med ett nytt sound, och där platsade inte deras gamla trummis. Det är en spännande och förvånansvärt outforskad tid i Kiss historia som omgärdas av gamla myter och förvanskade fakta.

Boken är skriven tillsammans med journalisten Carl Linnaeus, och författarparet har tidigare släppt de kritikerhyllade böckerna ”Partners In Crime” och ”Partners In Crime vol. 2” som synliggör och nagelfar spännande skeenden och detaljer ur bandets långa historia. Alex Bergdahl är även SVT’s Kissorakel och ligger bakom podcasten ”Alex Room Service” som når över femtontusen lyssnare varje månad. Han kommer till Drottninghög med ett batteri av information, ovanliga film- och ljudklipp samt roliga anekdoter för alla musikintresserade.