Filmvisning : Agnes

Kvällen inleds med ett samtal mellan filmens regissör Johannes Schmid och litteraturvetaren Alexander Bareis från Lunds universitet.

Kostnad: Medlemskap 50:-
Målgrupp: Unga, Vuxna

Om Agnes av Peter Stamm

»Agnes är död. En berättelse dödade henne. Det enda jag har kvar av henne är den här berättelsen.«

På ytan berättar Peter Stamm om en underbar kärlekshistoria mellan en amerikansk fysikstudent och en ung journalist. Men lyckliga kärlekshistorier är ointressanta, ”eftersom lycka är en dålig förutsättning för en bra historia”, menar Agnes och uppmuntrar sin pojkvän att skriva en berättelse om dem och deras kärlek. Han tvekar men börjar till slut att skriva ner deras historia – med fatala följder, för den påhittade handlingen griper allt mer in i verkligheten och snart försvinner gränsen mellan fiktion och verklighet för det unga paret.

Så här går det till

Du löser ett medlemskap för 50:-/termin och lämnar din e-post på biblioteket eller i bokhandeln. För ungdomar under 18 år är det gratis.

Du väljer själv vilka aktiviteter du vill vara med på. Kortet gäller för alla filmer och träffar under våren.

Följ oss gärna på Facebook: Vi läser film

Böckerna går att låna på biblioteket.

Filmerna visas i bibliotekets aula, Agardhsalen.

Kommande händelser

1. måndag 2018-03-12