Forskarturnén: Är hjärt- och kärlsjukdom samt diabetes en anledning till att vi utvecklar Alzheimers?

07 mars torsdag 2019
2019-03-07 till 2019-03-07.
Plats Höganäs bibliotek
Kostnad: Fri entré
Information:

Ingen föranmälan

Under tre kvällar och en lunch i vår kommer fem forskare från Lunds Universitet till Höganäs Bibliotek och föreläser om aktuella och intressanta ämnen. Fri entré och ingen föranmälan - välkommen att komma och förkovra dig!

Hör Keivan Javanshiri, läkare och doktorand i klinisk patologi och onkologi, föreläsa om Är hjärt- och kärlsjukdom samt diabetes en anledning till att vi utvecklar Alzheimers?

Under den här föreläsningen kommer Keivan Javanshiri först och främst förtydliga begreppet demens och vad det egentligen är - och den stora frågan: är demens det samma som Alzheimers sjukdom? Hur avgör vi i sjukvården om någon lider av demens? Keivan Javanshiri kommer också ge en inblick i sin forskning där han undersöker förekomsten av diabetes och hjärt-kärlsjukdom bland olika demensformer och om dessa sjukdomar kan vara en orsak till att vi utvecklar Alzheimers sjukdom.