Henrik Brandão Jönsson - Där solen aldrig går ned

Bild: Dado Galdieri Arrangemang

Kommande tillfällen

  1. 2021-09-07 18:00 till 19:00.
    07 september tisdag
    Datum 18:00 – 19:00
Visa alla
Målgrupp:

Vi planerar för kommande säsong där vi ser fram emot att mötas igen. Hur många gäster, på plats eller digitalt återstår att se. Vi förhåller oss efter situationen med Covid-19.


Författaren och journalisten Henrik Brandão Jönsson presenterar sin senaste bok Där solen aldrig går ned tisdag 7 september 18.00.

Med avstamp i de sju dödssynderna beger sig Henrik Brandão Jönsson ut på en jordenruntresa för att skildra den osannolika historien om hur ett av Europas fattigaste länder en gång i tiden var världens mäktigaste nation. 

Genom upptäcktsresorna spred Portugal sin kultur och sitt språk över världen. Idag är portugisiskan världens sjätte största språk och talas av en kvarts miljard människor på fyra av jordens sex kontinenter. Ändå hör vi sällan om den delen av världen. Hur kommer det sig?

I sju kapitel berättar journalisten Henrik Brandão Jönsson om arvet efter det globala imperiet. Han besöker de forna portugisiska kolonierna och upptäcker att de blivit sina grannländers syndiga motpoler: i Goa har droger och frosseri fått fäste, i spelhålan Macao har pengar och girighet tagit över, i Brasilien breder lättjan ut sig. Alltmedan Portugal känner avund inför allt hon skapat utomlands, men inte fått till på hemmaplan.Föranmälan. Mer information ges ca 1 månad innan programmet.
Kontakt: biblioteketvuxen.program@landskrona.se 

  1. 2021-09-07 18:00 till 19:00.
    07 september tisdag
    Datum 18:00 – 19:00