Hilda - änglamakerskan

Kostnad: Fri entré
Information:

Föranmälan på biblioteket: biblhj@engelholm.se / 0431-46 89 04

Författaren Kristian Graah-Hagelbäck berättar om sin nyutgivna bok om Hilda Nilsson, en av Sveriges värsta mördare.

Kristian Graah-Hagelbäck är född och uppvuxen i Helsingborg. Efter studier i Lund. Först till civilekonom och sedan till socionom på socialhögskolan, väcktes hans intresse för socioekonomiska samhällsfrågor.

Hilda Änglamakerskan är hans andra bok. Han har tidigare utgivit en barnbok ”Sagan om Blek Inge”.

Hilda Änglamakerskan

Hilda Nilsson, född Lagerstedt blev känd som änglamakerskan på Bruksgatan. År 1915-1916 mördade hon åtta spädbarn som hon fått i sin vård. Genom polisrapporter och domstolsprotokoll framträder en bild av Hildas dramatiska liv. Hilda är Sveriges enda kända kvinnliga seriemördare och dömdes till döden, men blev aldrig avrättad eftersom hon dog på citadellet i Landskrona strax efter dödsdomen. Begick hon självmord, dog hon en naturlig död, eller mördades hon?

Arr: Hjärnarps bibliotek