Informationsträff om Rädda Barnen

19 maj torsdag 2022
2022-05-19 till 2022-05-19.
Plats Landskrona Stadsbibliotek

På plats är Rädda Barnens medarbetare som har jobbat med att starta upp Landskronas lokalförening igen.

Funderar du på att bli en barnrättskämpe lokalt eller vill du bara veta mer om Rädda Barnen kom då till Landskrona stadsbibliotek 17:30.

Informattionsträffen sker i samband med fotoutställningen Flickor på flykt som visas på Landskrona bibliotek 5 - 25 maj.

Rädda Barnen i samarbete med Fotografiska Museet i Stockholm tog fram Flickor på Flykt utställning förra året. Utställningen har varit framgångsrik och har vandrat genom Sverige nu kommer utställningen till Landskrona stadsbibliotek under maj månad.

Studier inom området barn på flykt, är framförallt baserade på pojkars erfarenheter. Det har gjort att många flickors berättelser gått förlorade. För att få en bättre förståelse för flickors särskilda utsatthet, har Rädda Barnen genomfört studier om flickor som befinner sig på flykt och i migration i Syd- och Nordamerika, Afrika och Europa. Flickor på flykt är en fotoutställning som sätter fokus på 8 av de ca 20 miljoner flickor som just nu är på flykt. 5 maj 17.30 -19.00 Vernissage.
9 maj 17.30 Föreläsning med Hanna Strömland.
19 maj 17.30 Informationsträff om Rädda Barnen för intresserade i Landskrona.