Jordbruk och matförsörjning i ett förändrat klimat

29 oktober tisdag 2019
2019-10-29 till 2019-10-29.
Plats Landskrona Stadsbibliotek

Valt tillfälle

2019-10-29 18:00 till 19:00.
29 oktober tisdag
Datum 18:00 – 19:00

Den globala uppvärmningen sätter press på jordbruket. Samtidigt växer världens befolkning och skapar ytterligare utmaningar för en hållbar matproduktion inom planetens gränser. Går det att försörja en växande befolkning när klimatet förändras och hur ser i så fall den snara framtidens jordbruk och matproduktion ut? Parallellt med dessa utmaningar kasseras samtidigt cirka 1/3 av all mat i världen. Hör Lennart Olsson, professor vid Lunds universitets center för hållbarhetsstudier (LUCSUS) samt Edith Salminen, projektledare för Rädda maten.

Program på Landskrona bibliotek är gratis om inte annat anges. Anmäl dig till biblioteketvuxen.program@landskrona.se för att vara säker på att få en plats. Vi har 60 platser.

Arr: Biblioteket, Naturskyddsföreningen Landskrona, Lunds universitet och Rädda maten.

Taggar: