KULTUR&HÄLSA:DANS : Tango & hälsa. Dansrörelser som läkande kraft.

10 november lördag 2018
2018-11-10 till 2018-11-10.
Plats Båstads bibliotek
Kostnad: 0:-

Kom och utforska dansens mervärden som kulturell uttrycksform och fysisk aktivitet på Båstads bibliotek!

Maria Falk och Kenjiro Sato från MK Tango föreläser om hur tango kan påverka din hälsa och öka ditt välbefinnande. Genom olika rörelseövningar med ljuvlig musik i bakgrunden och i nära samspel med andra leds du in i en unik dansupplevelse.

Tango dansas idag runt om i världen. En dans som ger motion och glädje till utövarna. Tango dansas även som inslag i olika behandlingsprogram inom hälsovården. Forskningen har visat att dansen ger positiva effekter och kan minska och försena uppkomst av symptom som kan ge upphov till exempelvis Parkinsons och Alzheimers. Genom dansen utsöndras endorfiner som bidrar till ditt allmänna välbefinnande och håller dig frisk.

Maria Falk och Kenjiro Sato har många års erfarenhet av att undervisa i tango.

Kom och ta del av en dansupplevelse för alla!