Maja Hagerman - Trådarna i väven

09 maj torsdag 2019
2019-05-09 till 2019-05-09.
Plats Landskrona Stadsbibliotek

På spaning bland minnen och kulturarv i Sverige.

Maja Hagerman, är författare, vetenskapsjournalist och folkbildare. Hon har under många år verkat i radio, tv och tidningar. I vår är hon aktuell med Trådarna i väven, där hon skriver om Sverige och vårt kulturarv.

Jag har runt om i landet mött människor som berättar om sina hemtrakter. Vid kulturföreningar, bygdegårdar, bibliotek och museer har de visat mig minnen de vårdar och historier de håller vid liv. /.../ Det pågår en dragkamp kring vad som bör räknas som svenskt kulturarv. Min önskan är att berättandet ska fortsätta utvecklas i frihet. Och att kulturarvet ska få vara just så komplext och mångbottnat som det faktiskt är.

Program på Landskronas bibliotek är gratis om inte annat anges. Anmäl dig till: biblioteketvuxen.program@landskrona.se för att vara säker på att få en plats till bibliotekets program som vänder sig till vuxna. Det går också bra att anmäla sig i bibliotekets informationsdisk i entrén eller ringa 0418-473500 för att skriva upp sig på gästlista.

Arr: Biblioteket.

Foto: Claes Gabrielsson.