Marie Dacke - Trädgårdsdjur,myllret och mångfalden

Arrangemang

Kommande tillfällen

  1. 2021-10-26 18:00 till 19:00.
    26 oktober tisdag
    Datum 18:00 – 19:00
Visa alla
Målgrupp:

Marie Dacke ger inspiration, kunskap och idéer för att göra din trädgård till en oas för så många arter som möjligt.

Trädgårdsdjur är alla de som kryper, surrar, flyger och kvittrar i din trädgård. Bin och andra insekter som pollinerar fruktträden så de bär frukt. Nyckelpigor, blomflugor, getingar, fåglar, grodor, fladdermöss och igelkottar håller skadedjuren i schack. Maskar och gråsuggor omvandlar visset skräp till näringsrik jord och förser dina blommor med näring.

När vi anlägger och pysslar i våra trädgårdar har vi oftast våra egna önskningar i åtanke. Men även trädgårdsdjur har önskemål: de vill kunna söka skydd, ta hand om sina ungar och hitta föda.

I det här fördraget med Marie Dacke får du inspiration, kunskap och idéer för att göra din trädgård till en oas för så många arter som möjligt. Med rätt planering kan du och trädgårdsdjuren trivas och frodas i trädgården tillsammans och öka den biologiska mångfalden. Det är bra för både dig och naturen.

Marie Dacke är professor i sinnesbiologi vid Lunds universitet och forskar om hur djur ser och navigerar. Under tio år har hon svarat på allmänhetens frågor om livet i deras trädgård i TV-programmet Studio Natur. Gräsmattan i hennes trädgård byttes nyligen mot en sedummatta som skalbaggarna, spindlarna och bina tycker om.

Marie Dacke har skrivit boken Taggad att leva : igelkottens liv, historiska resa och hotade framtid samt är medförfattare till boken Trädgårdsdjur: myllret och mångfalden som växterna älskar

Marie Dacke

www.landskrona.naturskyddsforening

Föreläsningen är ett samarbete med Naturskyddsföreningen i Landskrona. 


Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

  1. 2021-10-26 18:00 till 19:00.
    26 oktober tisdag
    Datum 18:00 – 19:00