Music Appreciation - Listening to the big picture

Kommande tillfällen

1. 2021-12-02 17:30 till 18:30.
    02 december torsdag
    Plats Helsingborgs Stadsbibliotek Café Birger
    Datum 17:30 – 18:30
Visa alla
Kostnad: Gratis
Information:

Föreläsningen ges på engelska

Vad är det som får dig att tycka om ett stycke musik? Och vad kallar man ens de olika musikaliska elementen i ett stycke eller en låt? Under tre föreläsningar utforskar den professionella musikern Claudio Re ämnet för alla som är intresserade av att utveckla sitt sätt att lyssna på musik. Han använder sig av exempel från både nutida och äldre musik, och man behöver inte ha tidigare erfarenhet av musikteori för att hänga med. Varje presentation är fristående och föreläsningen ges på engelska.

What is it that makes you enjoy a piece of music? And what do you call the different elements of a piece or a song? In this lecture series professional musician Claudio Re explores music appreciation using examples of both older and present-day music, for anyone interested in refining their listening skills. Previous experience with music is not necessary, and each presentation is self-standing although participation in all three enhances the understanding. The lecture is held in English.

1. 2021-12-02 17:30 till 18:30.
    02 december torsdag
    Plats Helsingborgs Stadsbibliotek Café Birger