Nu kör vi igång med Vi Läser Film online!

25 mars torsdag 2021
2021-03-25 till 2021-03-25.
Plats Båstads bibliotek

Läs John Ajvide Lindqvists novell Gräns. Se den hyllade och prisbelönta filmatiseringen från 2018, regisserad av Ali Abbasi. Sedan jämför vi bok och film tillsammans. Eftersom vi inte kan träffas och se film och ha samtal ihop, flyttar vi istället ut Vi läser film online. Vi har valt novellen Gräns av spänningsmästaren John Ajvide Lindqvist. Gräns är inte en skräckhistoria, som vi är vana att Ajvide Lindkvist levererar, men mörkret och mystiken finns där. Gräns är en berättelse mellan realism och fantasi med rötter i svensk skog och sagovärld, som tar upp frågor om identitet och utanförskap. Det är också en kärlekshistoria som inte liknar någon annan. Författaren själv säger att det är hans bästa novell.

”Tina som jobbar vid tullen är fenomenalt skicklig på att ta fast smugglare. Aldrig har hon tagit miste, förrän idag. När Vore kliver av färjan tvekar hon för första gången på sina känslor. Tina anar att han döljer något men vet inte riktigt vad. De attraheras av varandra och när hon lär känna honom inser hon att hela hennes liv är baserat på en lögn.”

Den internationellt hyllade och mångfaldigt prisbelönta filmatiseringen  från 2018 är regisserad av Ali Abassi. Han fångar Ajvide Lindqvists udda historia med både humor och känsla.

skogstokig, smart och sinnlig historia” Betyg 5/5 DN

lika mycket kärlekshistoria som thriller som fantasy som skogsromantik” Betyg 5/6 SvD ”Rörande och magisk” Betyg 4/5 Sydsvenskan

Novellen kan du låna hos oss på biblioteket. Den finns även som e-bok. Enklast läser du våra e-böcker genom att ladda ner och logga in på appen Biblio. Filmen finns på den nya streamingtjänsten Cineasterna som du hittar på vår hemsida. Den finns även att låna som dvd på biblioteket.

Bok- och filmsamtalet sker online. Vi använder verktyget Zoom. Ladda ner programmet Zoom till din dator, mobil eller ipad för att kunna delta. Du behöver inte ha något personligt Zoom-konto. Det räcker med att klicka på länken som du får skickad till din e-post. Datorn behöver ha en webkamera och ljud.

Anmäl ditt intresse till jenny.ahrlin@bastad.se

Observera att antalet deltagare är begränsat. Du får en möteslänk skickad till din e-post några dagar innan bok- och filmsamtalet.

Vi pratar om boken och filmen den 25/3 kl. 18.00

Välkommen - vi ses på Zoom!