Sidonie & Nathalie - Sigrid Combüchen

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

13 februari tisdag 2018
13 februari tisdag 2018
2018-02-13 till 2018-02-13.
Plats Landskrona Stadsbibliotek
Målgrupp:

Författarbesök av Sigrid Combüchen som är aktuell med romanen Sidonie & Nathalie, en berättelse om flyktens och överlevnadens villkor.

I Sidonie & Nathalie vandrar två kvinnor sida vid sida mot ett tryggare land under andra världskrigets sista år. De är på flykt genom ett krigshärjat Tyskland. De känner inte varandra och de förblir främlingar för varandra - av nödvändighet. Nathalie är välutbildad och fint gift men har förlorat sin familj. Sidonie ljuger om vem hon är men hennes papper säger att hon arbetat som kallskänka och suttit i fängelse för misshandel. Med sina sista tillgångar tar de sig över Öresund. I Sverige får rena kläder, döps om till Siv och Nanna och får arbeta för mat och husrum. Men flykten är på intet sätt över. 

Arr: Biblioteket.

Anmäl dig till biblioteketvuxen.program@landskrona.se för att vara säker på att få en plats till bibliotekets program som vänder sig till vuxna. Det går också bra att anmäla sig i bibliotekets informationsdisk i entrén eller ringa 0418-47 35 00 för att skriva upp sig på gästlista. Från och med 18 januari kan du börja anmäla dig till vårens program.

Foto: Jacquette Åkerman.