Tillverka din egen fotobok - Olle Essvik

03 oktober lördag 2020
2020-10-03 till 2020-10-03.
Plats Landskrona Stadsbibliotek

Grundläggande workshop hur man tillverkar en egen fotobok.

"Vad är en fotobok eller Artists Book? Hur kan man arbeta med boken som uttryck i konstnärligt skapande?

Workshopen riktar sig till dig som vill lära känna och experimentera med boken som form. I workshopen går vi igenom grunderna i bokbinderi och du lär dig olika tekniker och former för skapande av böcker.  I kursen använder vi enkla verktyg som du efter kursen kan tillverka själv och på egenhand fortsätta har glädje med bokbinderi. Du kan ta med dig material som du vill utveckla i bokform, men likväl arbeta med tomma blad och binda in en anteckningsbok. Kursen delas upp i två pass där det på förmiddagen inriktas mot grunder och där det ges möjlighet att pröva på att göra en bok. Eftermiddagen inriktas mot handledning där du har möjlighet att fördjupa arbetet på en egen bok eller idé till bok."

Olle Essvik är konstnär samt verksam vid högskolan för konst och design, Göteborgs universitet.

Tid: 10-15.30. Avbrott för lunch 12-13.
Handledare: Olle Essvik.
Antal deltagare: 8 stycken.
Plats: Landskrona museum.
Workshopen är gratis. Anmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

Arr: Landskrona bibliotek, Landskrona museum och Landskrona Foto samt Fotoförfattarna/SFF.
Med stöd av Region Skåne.