Yttrandefrihet: Abduljabbar Alsuhili i samtal med Peter Fällmar Andersson

Vad får svenskar inte skratta åt? Behöver vi comic relief mer än någonsin - eller är Trump inget att skratta åt? Hur roligt kan helvetet i Jemen egentligen bli?

Abduljabbar Alsuhili, eller AJ som han kallas, är ett sant barn av den arabiska våren. En Youtube-komiker från Jemen som stämplades som terrorist och tvingades i exil. Just nu spelar han clown i ”Romeo & Julia ” på Helsingborgs Stadsteater. Möt Helsingborgs första fristadskonstnär, Abduljabbar Alsuhili, i samtal med Peter Fällmar Andersson onsdagen den 15/11 kl 18.00 på Landskrona stadsbibliotek. Peter Fällmar Andersson är journalist och kulturreporter på HD-Sydsvenskan.

Fler samtal under hösten:

Ons 27/9 18.00 Yttrandefrihet: Erol Özkoray i samtal med Peter Fällmar Andersson
Erol Özkoray var korrespondent för Turkiets största tidning Hurriyet och Turkietkorrespondent för spanska El Pais.

Ons 11/10 18.00 Yttrandefrihet: Iman Al Ghafari i samtal med Peter Fällmar Andersson
Iman Al Ghafari är doktor i engelsk litteratur och författare med ett starkt engagemang i genusfrågor och människors rätt till samkönade relationer.

Ons 8/11 18.00 Yttrandefrihet: Elisabeth Åsbrink i samtal med Peter Fällmar Andersson
Elisabeth Åsbrink är ordförande för Svenska PEN, journalist och författare.

ICORN

Arr: Landskrona bibliotek med stöd av Region Skåne.