(fysik) frekvens

Foto: Patrik Aarnivaara Utställning

Utställningen är över

26 mars fredag 2021
14 maj fredag 2021
2021-03-26 till 2021-05-14.
Plats Konsthallen Åstorps bibliotek
Målgrupp:
Information:

Kontakt vid frågor: jenny.kalliokulju@astorp.se, 042-642 26.

Varmt välkomna att se Patrik Aarnivaaras utställning (fysik) frekvens på Åstorps konsthall.

Tänk på att visa extra distans och hänsyn i dessa tider! För att minska smittspridningen av covid-19 får max 4 personer vistas i konsthallen samtidigt.

VERNISSAGE UTEBLIR till följd av Covid-19 

I Åstorp konsthalls kommande utställning (fysik) frekvens visar Patrik Aarnivaara fyra skulpturer som består av former influerade av olika arkitektoniska perioder samt former uppbyggda och genererade av ett datorprogram.

I sitt konstnärskap har Aarnivaara under lång tid intresserat sig för “hur teknologier och material formar den egna tiden. Detta är något som Aarnivaara närmar sig genom en avskalad estetik som är på en gång stramt kontrollerad och öppet expansiv.” (Håkan Nilsson, 2016). 

Patrik Aarnivaaras konst rör sig i ett brett spektrum av material, tankegods och referenser där hans skulpturer fungerar som nav där utvalda beståndsdelar sammanförs. En digital 3d-modell skrivs ut och blir ett fysiskt objekt som sammanfogas med metalldelar bearbetade för hand. Olika frekvenser bildar en fysisk form och förstärker varandra. Skulpturerna består oftast av delar som påminner om formen på en byggnad eller teknisk utrustning. Delarna är integrerade i en stödstruktur, i formen av ett stativ eller ben. Tillsammans bildar de en vertikal figur som möter betraktaren. 

Patrik Aarnivaara (f. 1977) är bosatt och verksam i Malmö, utbildad vid Konsthögskolan i Malmö, Konsthögskolan Valand, Göteborg och Goldsmith College, London. Aarnivaara har haft separatutställningar på Galleri Charlotte Lund i Stockholm, Johan Berggren Gallery i Malmö och Christine Park Gallery i London, samt deltagit i grupputställningar på bland annat Uppsala konstmuseum, Malmö Konsthall, Moderna Museet Malmö, kim? Contemporary Art Centre i Riga med flera. 

Varmt välkomna att se utställningen på Åstorps konsthall som varar fram till den 14 maj. 

Åstorps kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

OBS! Konsthallen är öppen under bibliotekets ordinarie öppettider.