Gatuporträtt med mera - Stefan Björnberg

29 november måndag
2021-11-03 till 2021-11-29.

Fotoutställning på Landskrona bibliotek 3/11- 29/11

"Gatuporträtt med mera" är Stefan Björnbergs andra fotoutställning på Landskrona bibliotek. Den första ägde rum 2017.

Denna utställning består till stor del av gatuporträtt, det vill säga bilder på folk som fotografen råkat träffa under sina promenader i stadsmiljö, personer som han inte känner, men som gått med på att bli fotograferade. Andra bilder från stadsmiljö förekommer också.

Stefan Björnberg föddes i Malmö 1963 och har från och till fotograferat sedan 7-årsåldern då han fick en gammal lådkamera i present. Dock är det först på senare år som han börjat ställa ut sina bilder. Han hade sin första separatutställning i maj 2016 och har sedan dess haft 22 separatutställningar i Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Danmark och Stockholm.

Han har också deltagit i tre samlingsutställningar, nämligen på Stockholms kulturhus, Landskrona konsthall och Malmö stadshus.