Genom yttre och inre landskap

Utställning

27 maj onsdag
14 augusti fredag
2020-05-27 till 2020-08-14.
Plats Konsthallen Åstorps bibliotek
Information:

VERNISSAGE UTEBLIR till följd av Covid-19

I Åstorps konsthalls nya utställning utforskas temat LANDSKAP med verk ur Åstorps kommuns konstsamling.

Varmt välkomna till utställningen Genom yttre och inre landskap på Åstorps konsthall.

I samband med utställningen erbjuder konsthallen en digital konstworkshop på temat Kökslandskap av konstnären Nina Jensen samt en gratis materialpåse för avhämtning.

Runt omkring oss finns naturlandskap, urbana landskap och mentala landskap. Landskapet som romantisk idé, historisk kategori eller mytisk föreställning, har varit centrala teman konsthistorien igenom. Landskapet har även använts för att undersöka förhållandet mellan människa och natur, och människans förmåga att förändra naturen. Ibland har det varit frågan om att skildra utsnitt ur den verkliga naturen, men oftare har landskapet speglat sin tids drömmar och idéer.

I samlingsutställningen Genom inre och yttre landskap önskar Åstorps konsthall undersöka förhållandet mellan just det inre och yttre landskapet. Konstnärerna som visas i utställningen gestaltar olika typer av landskap, som rör sig från de nära nordiska omgivningarna till mer fjärran områden. På gränsen mellan det romantiska, mystiska, iscensatta och konceptuella utforskar konstnärerna som visas på Åstorps konsthall olika berättelser och universum. De ställer frågor kring vår förståelse av landskapet och vår samexistens med naturen – eller brist på densamma.

Kontakt vid frågor: jenny.kalliokulju@astorp.se, 042-642 26.

Utställningen visar verk från konstnärerna:

Bodill Beckman

Harro  Koskinen

Anette Nilsson

Konstworkshop: Kökslandskap

I samband med utställningen erbjuder konsthallen den digitala workshopen Kökslandskap av konstnären Nina Jensen, samt en gratis materialpåse för avhämtning.

Ta en titt i kylen och skafferiet efter frukt, grönsaker, kryddor, drickor och såser med intressanta färger. Konstnären Nina Jensen visar hur du kan måla fantastiska landskap med köksingredienser.
Workshopen är en del av sommarens utställning Genom inre och yttre landskap som visas i konsthallen på Åstorps bibliotek.

Plocka fram papper, en kökssvamp eller pensel, eller hämta gärna en gratis materialpåse på ditt närmsta bibliotek (Åstorp, Hyllinge, Nyvång eller Kvidinge).

Workshopen är öppen för alla och visas fr.o.m 2/6 på konsthallens hemsida astorp.se/konst

Det finns ett begränsat antal materialpåsar att hämta fr.o.m. 2/6-14/8 - eller så långt lagret räcker.

Välkommen att se utställningen i konsthallen fram till den 14/8.

Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.