Peter Stridsberg och Maria Friberg - PROGNOS

Utställning

Datum

02 juli lördag
28 augusti söndag
2022-07-02 till 2022-08-28.
Plats Klippans konsthall Klippans bibliotek
Målgrupp:
Information:

Fri entré

Peter Stridsberg och Maria Friberg är två konstnärer från olika generationer. De arbetar med scener som skildrar övergången mellan människan och naturen. I utställningen PROGNOS får vi för första gången uppleva Peter Stridsbergs konstnärskap i dialog med Maria Fribergs videoverk. Deras konstnärskap möts i gränslandet mellan olika miljöer och platser. Prognosen står i centrum för frågor om klimatet där individens utmaningar om förändringar visas upp i konsthallen. De olika konstnärernas metod har varit att skapa scenarier och närmanden av vår omvärld där i omvandlingen har en central roll i att möta vår tid med nya perspektiv. Verken visar olika avtryck och material som bronsskulptur, fotografi och rörlig bild.

I samband med utställningen kan alla barn mellan 6-12 år vara med och skapa sin egen fotokonst i Barnens konsthörna inne på biblioteket. 

Maria Friberg är född 1966 och bor och arbetar i Stockholm. 1989–95 studerade hon vid Kungliga konsthögskolan Stockholm. Peter Stridsberg är född 1994 och bor och arbetar i Umeå. 2014–19 studerade han vid Konsthögskolan Umeå Universitet.

Läs mer om Peter Stridsberg: https://www.peterstridsberg.se/

Läs mer om Maria Friberg: https://www.mariafriberg.com/wp/

Vernissage lördag 2 juli kl 15-18

Lördag den 13 augusti kl 14 arrangeras det ett samtal i Klippans Konsthall om utställningen och om nutida svensk fotokonst där Maria Friberg och Peter Stridsberg medverkar (samtalet leds av Anna Nordquist Andersson).

Fri entré. Storgatan 9 i Klippan. Klippans Konsthall följer Klippans biblioteks öppettider, men har extraöppet vissa lördagar & söndagar i juli & augusti. För öppettider: https://www.klippan.se/klippanskonsthall

Arrangör: Klippans kommun

Taggar: